rCUP de eerste herbruikbare koffiebeker in de wereld gemaakt van gebruikte koffiebekers

Direct bestellen? Klik dan hier ->

Vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop deze duurzame herbruikbare koffiebeker de rCUP.  Onderdeel van ons Simply Cups concept voor de inzameling en recycling van gebruikte koffiebekers waarbij de koffiebekers weer opnieuw worden ingezet voor het maken van nieuwe producten. Bijvoorbeeld toiletpapier, maar ook deze rCUP wordt er van gemaakt.

Wist je dat

- er op onze planeet 500 miljard koffiebekers gemaakt en weggegooid worden per jaar.
- daarvoor 200 miljoen bomen elk jaar gekapt worden.
- er van de benodigde energie voor deze bekers vergelijkbaar 530.000 huishoudens een jaar lang elektra kunnen gebruiken.
- wij gemiddeld per persoon 350 koffiebekers per jaar gebruiken en weggooien en dat op het werk dat zelfs gemiddeld 1.000 bekers per jaar zijn.
- door de rCUP te gebruiken je aan de ene kant er voor zorgt dat de koffiebekers niet verbrand worden en anderzijds je veel minder koffiebekers gebruikt in een jaar.

Waarom zou je de rCUP gebruiken?

1. Een betere wereld

Elke aankoop van een rCUP helpt mee aan een duurzame oplossing voor het wereldwijde afvalprobleem. De buitenste thermische isolatielaag van rCUP is gemaakt van kartonnen koffiebekers. Ieder van ons gooit gemiddeld 350 papieren koffiebekers weg per jaar. Door over te schakelen naar rCUP wordt dit veel minder en draag je direct bij aan het recyclen van de gebruikte koffiebekers. Bovendien is hij ontworpen voor gebruik gedurende minimaal 10 jaar en is hij 100% recyclebaar en dus ook aan het einde weer opnieuw te gebruiken.

2. Een beker die je echt kan recyclen

Er is een groot verschil tussen recycleerbaar en daadwerkelijk gerecycled. Andere herbruikbare bekers claimen wel recyclebaar te zijn - maar zijn vaak gemaakt van materialen die u niet gerecycled kunnen worden bij huishoudelijke inzameling. De meeste recyclingbedrijven kunnen bijvoorbeeld siliconen niet verwerken, dat in veel herbruikbare bekers gebruikt wordt, ondanks dat het een recyclebaar materiaal is.

3. Openen met één hand, makkelijk als je onderweg bent

Het innovatieve ontwerp van de rCUP maakt het snel en gemakkelijk om met één hand te openen en te sluiten. Slechts één druk om te openen en één keer drukken om te sluiten. Perfect als je onderweg bent of aan de telefoon bent!

4. 100% lekvrij

Functionaliteit is alles. Daarom is de rCUP ontworpen om volledig lekvrij te zijn. Nooit meer spatten met hete koffie of thee terwijl je naar de trein of bus rent. Geen troep meer in de bodem van de tas of zak. Nooit meer bijna-ongelukken met uw laptop of telefoon. Je kunt rCUP overal mee naartoe nemen zonder een druppel te morsen en met vertrouwen in je tas te stoppen.

5. Geen gedoe met drinken

Toen we de beste herbruikbare koffiekop gingen ontwerpen, was het eerste dat we overwogen hoe we van de kleine drinkopening af konden komen. Onze reismok staat een 360 graden drinkervaring toe, zodat u het gat nooit hoeft te zoeken of hoeft te controleren aan welke kant u wilt drinken. Het betekent dat het perfect is wanneer je rondloopt, rijdt of chat en ook geweldig is voor mensen met een handicap.

6. Het beste voor koffiedrinkers

Kunnen genieten van de geur van koffie is een essentieel onderdeel van een goede drinkervaring. In feite is onze reukzin verantwoordelijk voor maximaal 90% van die versgemalen koffiesmaak. Met rCup krijg je het koffiearoma vrij zonder lekkage. Dankzij het ingenieuze ontwerp kun je de beker 'openen' en drinken zoals je zou doen met je favoriete beker.

7.  Volledig geïsoleerde herbruikbare beker

In tegenstelling tot veel herbruikbare koffiebekers is de rCUP volledig geïsoleerd. Het is een reismok die je warme drank warm houdt en je koude drankje langer koud houdt. En je zult je handen nooit verbranden door onze kop op te pakken. Je koffie zal 1 uur en 20 minuten warm blijven en thee 1 uur en 40 minuten.

Nog maar het begin ..........

De rCUP is een flinke verbetering, maar nog steeds niet perfect!

Omdat sommige delen van de herbruikbare koffiebeker voedselveilig moeten zijn is 60% van de rCUP gemaakt van nieuw polypropyleen. Dat is nog altijd 40% beter maar nog zeker niet genoeg!

Fase twee

Samen met onze partners hebben we een manier ontwikkeld om voedselveilig gerecycled plastic te maken. Binnen twee jaar hopen we de 1e 100% gerecyclede koffiebeker te introduceren.
Om ons hierin te steunen is elke aanschaf van een rCUP een bijdrage in het halen van dit doel!

Kopen

Je kunt de rCUP direct bestellen in onze webshop. Klik daarvoor hier ->