EU Ecolabel

Het EU Ecolabel is een duurzaamheidskeurmerk dat fabrikanten kunnen aanvragen voor hun producten. Het wordt toegekend aan producten die gedurende hun totale productie- en gebruikscyclus duurzamer zijn dan soortgelijke producten. Hierbij worden criteria op basis van de uitgangspunten van Triple-P gehanteerd: een product moet economisch rendabel zijn, minder milieubelastend zijn dan soortgelijke producten en aandacht geven aan het welzijn van mens en dier. Dit keurmerk is in 1992 ingevoerd en wordt erkend door alle landen van de Europese Unie. Het is een betrouwbaar bewijs van de milieuvriendelijkheid van een product of dienst.

In Nederland wordt de implementatie van het EU Ecolabel verzorgd door SMK. Dit is een door de overheid bevoegde partij. SMK verzorgt de certificering van aanvragen en draagt bij aan de ontwikkeling en herziening van de criteria, die op Europees niveau worden vastgesteld. Het logo is een groene bloem met het symbool van de Europese Unie.

Bij Product for Product vindt u het keurmerk op allerlei duurzame artikelen zoals kantoorpapier en hygiënepapier, maar ook kantoorartikelen en schoonmaakmiddelen.

Lees meer op de website van EU Ecolabel.